ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine își închipuie că, în America, țicneala începe și se sfârșește la Casa Albă este un naiv. Cu mici excepții, întreaga clasă politică de pe Potomac pare scăpată de la balamuc.

Să luăm de pildă postul extrem de influent de șef al Camerei Reprezentanților.

După ce Democrata Nancy Pelosi, care a interzis folosirea în Congres a unor cuvinte ca „bărbat”, „femeie”, „tată”, „mamă”, „fiu”, „fiică”, „frate”, „soră”, „soț”, „soție”care a cerut arestarea celor care nu poartă mască, și a avut ieșiri precum aceasta

s-a retras să își îngrijească bărbatul prins cu budigăii în vine și agresat cu ciocanul de un vechi amorez, a venit în fruntea Camerei Republicanul Kevin McCarthy.

McCarthy fost numit cu forcepsul, după un număr record de 15 tururi de scrutin, și a fost înlocuit după doar zece luni pentru că trădările sale enervau pe toată lumea.

În locul său a venit tot un Republican, Mike Johnson, care pare cel mai „dus” dintre toți.

La instalarea sa în fruntea Camerei Reprezentanților, el a fost una dintre cele mai vehemente voci împotriva finanțării Ucrainei și în favoarea încheierii războiului.

În ultimele săptămâni, însă, Johnson s-a răsucit uluitor și total.

Nu doar că a forțat aprobarea pachetului de ajutoare pentru Kiev, cerut de administrația Biden și de Democrați, dar a dezgropat „Axa Răului”, această formulă magică pentru toate războaiele Americii din ultimii 20 de ani.

Iată ce a declarat între altele Mike Johnson într-un discurs pasional susținut zilele trecute, pentru a-și justifica pirueta politică:

„Trăim în prezent vremuri cruciale pe scena mondială... Cred că președintele chinez Xi și președintele rus Vladimir Putin și Iranul chiar sunt Axa Răului... Cred că se coordonează între ei, în această privință... Cred că Vladimir Putin va continua să înainteze în marș asupra Europei, dacă i se permite.”

Ceea ce se știe mai puțin (și ar trebuie să înspăimânte mai mult) este că Mike Johnson se crede un „ales divin”, care este primit adesea în audiență de Dumnezeu, cu care are ample discuții despre mersul lumii.

La scurt timp după ce a fost instalat ca președinte al Camerei, cu prilejul unei gale a congresmenilor creștini, el a făcut dezvăluiri șocante despre această relație privilegiată cu Cel de Sus:

„Vă voi spune un secret, dat fiind că presa nu este aici.”

(Nu bănuia că organizatorii evenimentului vor posta un video pe rețelele de socializare.)

„Cu câteva săptămâni înainte ca acest lucru să se întâmple (să fie desemnat președinte al Camerei – n.r.) Domnul a dat de înțeles inimii mele că ceva urma să se întâmple.

„Și Domnul mi-a spus foarte clar în rugăciunile mele să fiu pregătit, dar să aștept.

„Am avut sentimentul că vom ajunge la un moment asemănător celui de la Marea Roșie în conferința noastră republicană, și în țară, în general.”

Probabil că uluirea audienței l-a făcut pe Johnson să simtă nevoia de a oferi o explicație:

„Uite ce e, eu sunt baptist din sud. Nu vreau să vă înspăimânt prea tare, OK? Dar Domnul vorbește cu inimile noastre. Și El mi-a vorbit despre asta.”

După care a continuat:

„Și Domnul mi-a spus foarte clar să fiu pregătit. OK, pregătit, dar pentru ce? «Ne apropiem de un moment asemănător celui de la Marea Roșie.» (i-a spus Domnul direct – n.r.)

„«Ce înseamnă asta, Doamne?».

„Am început să mă rog și mai mult. Și Domnul a început să mă trezească în mijlocul nopții, pe parcursul acestui proces de trei săptămâni (de alegere a președintelui Camerei – n.r.), în care ne aflam și să-mi vorbească.

„Și am început să scriu lucruri, planuri și proceduri și idei despre cum am putea organiza conferința împreună (nu e clar dacă «împreună» cu colegii de partid sau cu Dumnezeu – n.r.).

„Am presupus că Domnul avea să aleagă un nou Moise. Și (am zis): «OK, mulțumesc, Doamne! Vei îngădui ca eu să fiu (noul) Aron pentru (noul) Moise».”

În cazul în care vă întrebați, noul Moise al cărui nou Aaron se dorește a fi Mike Johnson este nimeni altul decât Donald Trump.

Johnson – la fel ca și mentorul său, pastorul David Barton – este un înfocat adept al lui Trump.

Sau era, până la pirueta care a dus la alocarea de ajutoare pentru Ucraina, cărora Trump li se opune categoric.

Această trădare pare să îl fi pus pe Johnson pe făraș. În culise, Republicanii îi sapă deja groapa.

Iar Trump nu intenționează să miște vreun deget pentru a-și salva admiratorul.

După câte se pare, noul Moise îi va aplica noului Aaron un toiag zdravăn pe cocoașă. Neînflorit.

P.S.Rămâne totuși întrebarea: ce li se pune liderilor americani în mâncare de o iau razna.