Persoane: Alex M. Stoenescu
FOTO: ZiaristiOnline.Ro

24 decembrie 1989: Ziua când s-a aranjat moartea lui Ceaușescu. Brucan hotărăște înființarea tribunalului care urma să-l judece și condamne pe dictator. Cum s-a evitat, în ultima clipă, măcelărirea trupelor USLA în Ghencea. VIDEO

Cronologia evenimentelor din decembrie 1989. Pe 24 decembrie 1989, noua putere instaurată la București decide uciderea cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Conform istoricului Alex Mihai Stoenescu, inițiativa i-a aparținut lui Silviu Brucan, secondat de Gelu Voican Voiculescu.

FOTO: Eparhia Argeșului

Regele Carol al II-lea, reînhumat la Catedrala Domnească de la Curtea de Argeș cu toate onorurile militare și bisericești. Istoricul Alex Mihai Stoenescu: A fost un dezertor, transfug și un laș/Carol al II-lea a ordonat moartea a peste 250 de oameni

Sâmbătă, 9 iunie, Regele Carol al II-lea va fi reînhumat, de data aceasta în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, beneficiind de onoruri militare și o slujbă condusă de ÎPS Calinic însuși, Episcopul Argeșului și Muscelului.

Coperțile a trei volume din Istoria Loviturilor de Stat în România

Interviu cu istoricul Alex Stoenescu: Ce șanse aveam când Franța ne oferea garanții de securitate, dar negocia cu Rusia peste capul nostru? Cum arată profilul "omului universal"

Alex Mihai Stoenescu este un istoric român, născut la 2 octombrie 1953, la București, autor a  numeroase volume istorice, dintre care seria de succes: "Istoria loviturilor de stat din România", dar și "Armata, mareșalul și evreii". Volumul de beletristică, "Patimile sfântului Tommaso D'Aquino," a primit premiul Academiei în 1995.