Persoane: Cristi Puiu
Foto: Pro Cinema

Cristi Puiu la Cora Muntean: În momentele cele mai negre ale pandemiei am înțeles că singura ieșire din bezna asta este să te rogi. Noaptea, rugăciune, ziua, să faci totul pentru ceilalți, fără compromisurile intelectualilor, care au pus capul pe butuc

Într-unul din rarele sale interviuri, regizorul Cristi Puiu a sintetizat poetic dar foarte realist stadiul în care se află România la ora actuală și poziția pe care trebuie să și-o asume românul: rugăciunea noaptea, lupta pentru alții, ziua.

Foto: captură YouTube

Regizorul Cristi Puiu, la Cristoiu TV: „Mi-e greu să-mi imaginez că se poate trăi și se poate munci într-o țară în care oamenii sunt dominați de frică!”

După ce, cu o seară înainte, a participat la Marius Tucă Show, regizorul Cristi Puiu a fost invitat miercuri seară la Cristoiu TV unde, într-o discuție care a durat o oră și jumătate, a povestit despre proiectele sale cinematografice, dar și despre „reacția disproporționată” la discursul prin care a prezentat filmul Malmkrog

Foto: captură Facebook (Mediafax)

Regizorul Cristi Puiu, la Marius Tucă Show: „Eu cred că lucrurile o să se rostogolească progresiv până-n fundul iadului”

Invitat marți la emisiunea Marius Tucă Show, regizorul Cristi Puiu a afirmat că nu este deloc optimist în privința evoluțiilor din următoarea perioadă, pe fondul amenințării coronavirusului. Regizorul critică felul în care autoritățile se raportează la cetățeni, având „încredere zero” în ei, tratându-i „ca pe niște vite” și evitând dialogul.

Foto: Anamariaonisei.ro

Regizorul Cristi Puiu: „Acum trăim într-un sos amestecat, într-o mare confuzie. Utopiile sunt în germinație. Ni se promite un alt comunism. Atunci, cenzura venea de la autorități - astăzi, cenzura este în capul tău”

Cineastul român Cristi Puiu a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea „Encounters” a Festivalului Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula Malmkrog, filmată la un conac din Mălâncrav, județul Sibiu, bazată pe un text al filosofului Vladimir Soloviov,