Persoane: Principesa Margareta

Ioan Aurel Pop: „Când ordinea firească e amenințată, nu se răspunde cu dezordinea, ci cu organizarea naturală a vieții”. Academicianul a fost decorat de ASR Margareta cu Ordinul Coroana României, în grad de Comandor

Prof. dr. Ioan Aurel Pop, președinte al Academiei Române și rector două mandate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost invitat luni să vorbească la deschiderea anului universitar la UBB. A doua zi, istoricul a fost înnobilat de principesa Margareta cu Ordinul Coroana României, în grad de Comandor.

Principesa Margareta, la o lansare de carte cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la venirea sa în România: „Să mergem înainte, pas cu pas, încet, încet, așa și în sfârșit putem să ridicăm capul să vedem și soarele”

Custodele Coroanei Margareta a participat, alături de principele Radu, de principesele Sofia și Elena, de principele Leka al Albaniei și de alte 50 de personalități din România, Suedia, Olanda, Belgia, Germania, Franța, Italia, Spania, Elveția, la un eveniment dedicat împlinirii a 30 de ani de la venirea Majestății Sale în țară

Foto: Facebook / Getty Images

Familia Regală a României a „aflat cu tristețe despre decesul Sultanului Omanului, Qaboos bin Said”, care a fost „unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii musulmane, cu o domnie ce s-a întins pe o jumătate de secol”

Custodele Coroanei României, M.S. Margareta, și A.S.R. Principele Radu, și-au exprimat sâmbătă tristețea pentru decesul Sultanului Omanului. Qaboos bin Said al-Said a murit vineri seară, la vârsta de 79 de ani, după 5 decenii de domnie. 

Foto: Petitieonline.com/demnitatea-regala

Câteva ONG-uri monarhiste și unioniste invită Ambasada Rusiei să ceară scuze Custodelui Coroanei Române și să participe la o masă rotundă pe tema urmărilor ocupației sovietice din 1944 pentru suveranitatea României

În scandalul diplomatic dintre Federația Rusă și statul român pe tema atitudinii Ambasadei Federației Ruse la București față de Familia Regală a României s-a implicat și societatea civilă, prin vocea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, a unor organizații ale Alianței pentru Centenar și a 

Foto: Stiri.tvr.ro

Ambasada Rusiei o atacă pe Principesa Margareta: „Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”. Replica deputatului Daniel Gheorghe: „Cred că ambasadorul Federației Ruse are obligația de a-și cere public scuze”

Ambasada Rusiei în România a postat vineri seară, pe pagina proprie de Facebook, un „comentariu pentru presă”, în replică la declarațiile făcute joi de Principesa Margareta cu ocazia unei recepții date de la Palatul Regal, în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București.

Foto: Romaniaregala.ro

Mesaj de condoleanțe din partea Custodelui Coroanei României: „Tamara Buciuceanu lasă o urmă de neșters în cultura română, după o strălucită și lungă carieră artistică”

Custodele Coroanei României, M.S. Margareta, și ASR Principele Radu au publicat pe pagina web România Regală un mesaj de condoleanțe, marți, după aflarea veștii decesului actriței Tamara Buciuceanu-Botez. Aceasta s-a născut în urmă cu 90 de ani în Basarabia, pe teritoriul Regatului României.