ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică seara a fost mare îmbulzeală mare în clubul bucureștean Colectiv. Dragonu AKA 47, emblemă a scenei hip-hop din România, a lansat un dublu CD cu piese de referință din perioada 2005-2015.

Publicul - absolut deosebit și în număr impresionant. Nu cred că Mircea Vulcănescu s-a gândit vreodată să ajungă pe tricourile tinerilor fani-underground! Tricolorul a apărut de mai multe ori pe scenă în aplauzele publicului iar pe tricoul lui Dragonu se putea vedea în stencil chipul poetului închisorilor, Radu Gyr. Duelul verbal cu Cedry2k în piesa „Un singur gând” a dinamitat efectiv sala, versurile curgeau în rafale:


Vreau o Românie plină cu flori,
Cu icoane în școli și monarhi lucrători,

Cu mănăstiri ca niște trandafiri,
Din fir crește safir, miroase a mir.
Sângele vărsat de martiri, de mucenici
Nu se uită în timp, dimpotrivă, ei simt,
Mai aproape fiind de poporul român! 

Uniți sub tricolor prin credință, indiferent de condiții
Să ducă mai departe valori spirituale, tradiții,
E tot ce contează, inima poeților încă vibrează,
Când alții ne-alterează identitatea,
Sfinții veghează!...

În ciuda umilirii și pătimirii,
Încă văd sclipiri în ochii românilor
Ce scriu jurnalu' fericirii!”

Luna aceasta vor urma lansări în mai multe orașe, următoarele concerte fiind în Suceava - pe 9 octombrie,  Iași - 10 octombrie și Brașov - 16 octombrie. Pe 31 octombrie Dragonu revine pe scenă în București la lansarea Cedry2k.

Vom fi acolo!