ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul României a adoptat, marți, 7 februarie, Legea bugetului de stat pe anul 2017, cu 208 voturi pentru și 105 împotrivă, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

Actul normativ menționat este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economica de 5,2%, deficitul bugetar fiind estimat la 2,96% din PIB.

A fost adoptată, de asemenea, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, cu 208 voturi pentru, 107 împotrivă și 2 abțineri.

Legea prevede și autorizează pentru anul bugetar 2017 veniturile pe capitole și subcapitole și la cheltuieli pe destinații pentru bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru șomaj, bugetele fondurilor externe nerambursabile, sinteza bugetelor instituțiilor publice finanțate parțial din venituri proprii precum și reglementări specifice exercițiului bugetar al anului 2017.