ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectorii ANAF au pornit o campanie împotriva evaziunii. Au fost închise 174 de mai multe restaurante şi magazine în toată ţara, unde s-au descoperit nereguli. Cazul unui magazin din  comuna suceveană Horodnic de Jos este aparte.

[P] Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie

Proprietarul firmei Killer SRL, Alexandru Scheul, care are o fabrică de preparate din carne şi 21 de magazine în mai multe localităţi din ţară, a declarat că refuză să închidă magazinul unde inspectorii ANAF au găsit un minus în gestiune de doar 50 de lei. Firma a fost amendată cu 5.000 de lei şi cu închiderea unui punct de lucru timp de o lună, după ce, în 19 martie, inspectorii antifraudă au găsit un minus în gestiunea unui magazin de 50 de lei: "Nu erau în plus, erau în minus", a declarat Scheul. El a adăugat că a doua zi, la un control făcut la un alt magazin, s-au găsit în casă 14 bani în plus. "M-a umflat râsul. Ditamai bugetarii să numere bănuţii din casă şi să găsească 14 bănuţi în plus", a spus proprietarul firmei.

El a adăugat că aşteaptă să primească prin poştă decizia de sancţionare şi că va închide pentru o zi magazinul, va contesta deciza, şi apoi va redeschide magazinul cu orice risc. "Chit că mă leagă, măcar ştiu că e pentru o cauză dreaptă. Îmi risc libertatea, dar măcar cineva trebuie să arate abuzurile. E bătaie de joc. Nu ştiu cât mai poate lumea să mai rabde", a declarat Scheul.

SC Killer SRL Horodnic de Jos produce preparate din carne şi are 21 de magazine în Rădăuţi, Suceava, Botoşani, Bucureşti dar şi în alte localităţi şi exportă 20% din producţie către ţări din Uniunea Europeană având o cifră de afaceri de 16 milioane de euro şi două sute de angajaţi. Potrivit lui Scheul, anul trecut firma sa a plătit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite şi taxe.