ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi suntem în 2015, iar ultimii 25 de ani au cunoscut o adevărată explozie a modalităţilor de supraveghere şi control a populaţiei, încă sunt oameni care nu înţeleg mecanismele şi pericolele la care ne expunem prin acceptarea unui stat de tip totalitar.

Recent, zeci de mii de români au refuzat cardurile de sănătate, la presiunea societăţii civile Ministerul anunţând o dezbatere publică în acest sen,  iar acum câţiva ani s-au strâns un milion de semnături împotriva actelor de identitate electronice. Care este problema cu cardurile electronice de sănătate? Dar cu buletinele biometrice?

Site-ul Cuvânt-ortodox a efectuat o analiză ce identifică problemele ridicate de cardurile electronice de sănătate și de buletinele biometrice și explică legătura dintre aceste proiecte și Legile ”Big Brother.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Conform aceleași surse, anul 2014 a fost unul crucial în impunerea cardurilor electronice de sănătate și a noilor buletine biometrice.Maniera, nu tocmai democratică în care autoritățile au procedat cu aceste proiecte legislative au dus la formulări ambigui în proiectele de lege și false promisiuni legate de garantarea unor ”alternative” pentru cei care nu doresc acte de identitate electronice. Așa se face că, de pildă, de la promisiunea unei cărți de identitate alternative, clasice, pentru cei care resping varianta electronică, s-a ajuns la un proiect legislativ în care buletinul devine multifuncțional: carte de identitate și card de sănătate, totodată, toate buletinele având prevăzut un dispozitiv electronic de stocare a informațiilor (cip).

Analiza mai atinge și subiectul legilor Big Brother ce urmăresc monitorizarea și interceptarea comunicațiilor prin telefon și internet. Documentarul arată cum sub pretextul ”amenințărilor la adresa siguranței naționale” și a luptei împotriva terorismului serviciile secrete doresc, de fapt, lărgirea cât mai mare a capacității de supraveghere a societății și debarasarea de ”scrupule” juridice cum ar fi dreptul la intimitate, protecția datelor personale, obligativitatea unui mandat judecătoresc pentru acțiuni de intruziune în sfera privată a ”civililor”.

Citeste întreaga analiza AICI