ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La unison cu USR, trompeta Hotnews a declamat în miez de noapte (din nou) victoria Clotildei Armand la Sectorul 1, victorie contestată de candidatul PSD Dan Tudorache, care a cerut ferm renumărarea voturilor.

Chiar președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, a făcut o adresă către Biroul Electoral Central, în care semnalează posibile nereguli în privința numărării voturilor de la alegerile de duminică. Dar Clotilde Armand susține vehement că nu e nevoie de renumărare. De ce nu? Mai mult, tot ea strigă demagogic "fără hoție la Primărie", cheamă Poliția, face circ. Nu mai simplu ar fi să facă o clacă, dacă tot poartă ie, să vină și Julien și să se pună pe renumărat voturile? Să o facă în doi, eventual în trei, și cu Nicușor, ca să fie sigură că nu e furată!

Înainte de vreo decizie a BEC, USR anunță noaptea - ca hoții? - din nou victoria, la ora 00.00, pentru a fi susținută mediatic într-un evident tandem de Hotnews, care trâmbițează manipulatoriu același lucru afirmând de fapt, strecurat printre rânduri într-o falsă știre, că Clotilde Armand "a câștigat matematic" cu 1000 de voturi mai mult decât Dan Tudorache.

Titlul pare veritabil - "ULTIMA ORĂ Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1. Aproape 1.000 de voturi în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache". Nu lasă loc de nici o îndoială. Însă diferența dintre "matematic" și fizic este ca cea din bancul cu Bulă și femeile din casa lui. Teoretic avem 1000 de voturi dar practic avem altceva în casa USR. Pentru că exact acest lucru l-a contestat Tudorache - calculul matematic, solicitând, firesc, renumărarea voturilor.

 

 

Reacția USR și a companiei de zgomote survine după ce fostul premier, Sorin Grindeanu, a demonstrat pe pagina sa de Facebook exact cum stă treaba cu matematica.

„Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul.

În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11.

După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar…. 2 voturi. Iar Dan Tudorache… 266!”, scrie Grindeanu pe contul său Facebook, prezentând dovada, într-o postare preluată și de Q Magazine.

Deci să înțelegem că mia aceea de voturi se putea face, "matematic", din cinci secții?

Întrebarea care se pune este foarte simplă: Dacă Clotilde Armand este așa de sigură pe victorie de ce i-ar fi frică de renumărarea voturilor? Cu tot cu Poliția chemată de ea - pentru circ - de față. Până la urmă cine strigă hoții?

Nu putem să încheiem fără a semnala cu o notă de amuzament (maxim) postarea jurnalistului Mirel Curea, caustic, așa cum îi stă bine:

"Într-un autobuz cu puțini călători, unuia i se fură portofelul. Ușile autobuzului sunt închise, niciun călător nu poate coborî. Vine miliția și apare o soluție: percheziționarea celor prezenți. Unul dintre călători nu vrea, ci solicită arestarea celui care reclamă furtul. La cine este portofelul furat?
1. La șofer
2. La milițianul sosit la fața locului.
3. La Clotilde Armand."

 

Foto: Q Magazine