ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul patron al PRO TV, Adrian Sârbu, a vorbit unor tineri corporatiști despre fosta sa televiziune, despre cum au apărut "Știrile de la ora 5" sau ziarul "Gândul".

Unul dintre tinerii prezenți, Cristian Niculescu, a înregistrat fragmente din discursul lui Sârbu și a postat filmul pe youtube.

Primul purtător de cuvânt al guvernului Petre Roman a spus, printre altele, că "a testat poporul român" și cum a luat o decizie de "diversiune". Tot pe seama poporului român, bineînteles. Sârbu a mai spus că a simțit că trebuie să oprească un curent negativ pentru România, prin 1995. Ce însemna acest curent? "Tot ce părea respect pentru libertate, democrație, valori occidentale, începea să se clatine". Reamintim că PRO TV a primit, în anii 2001-2002, un "ajutor" de la stat în valoare de 276 de miliarde de lei vechi, "pentru cultură".

Sârbu a anunțat că vrea să facă și o școală, ai cărei piloni educaționali să fie: " ludicul, entertainmentul și social community".

Iată câteva din declarațiile lui Sârbu, conform reportervirtual.ro.

"Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativității, am creat acest PRO TV, care, bineînțeles că trebuia să fie altfel”

» Am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV și am vrut să vedem dacă poporul român poate fi convins că el contează la nivel global și am făcut campania pro-NATO dacă vă amintiți (…) și am încercat acest exercițiu și, într-adevăr, a venit Clinton la București și am primit o promisiune că o să intrăm în NATO”

„Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democrație, valori occidentale, începea să se clatine. Țara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite și erau concurenți ai noștri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Ce-ar fi însemnat ca România să nu fie în NATO sau în Uniunea Europeană?Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenței Pro TV și a contribuției noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Știrile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Diversiunea s-a numit, 'hai să arătăm oamenilor și partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască' . Știrile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat și stirile de la ora 7

 „Teasingurile sunt toate forțate și la "Gândul”. Suntem de acord, lucrez cu colegii ca să renunțe la acest stil. Noi aveam de ales între a atrage oamenii și a scrie political correct”. ”.

http://youtu.be/SPjV5J2wfqM

În urma publicării acestor materiale, o persoană l-a sunat pe Cristi Niculescu, cerându-i să scoată filmul de pe youtube. Gândește liber, Adrian Sârbu!

"Spre surprinderea mea am fost sunat – nu spui de cine, persoană importantă – ca să scot filmulețele cu Adrian Sârbu de pe Youtube, în care spune el niște treburi despre Pro TV, știrile de la ora 5 și ziarul Gândul. Cică el n-ar fi de acord să i se folosească imaginea, deși era o persoană publică, care ținea un speech într-un loc public, în care se găseau și jurnaliști. Cică dacă nu scot eu postările, fac ei raport la Youtube ca să le scoată. Sunt complet derutat că asta e atitudinea marelui om de media”, a scris Niculescu pe fb.