ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile prezidențiale din România au fost urmărite cu interes și de jurnaliștii străini care au relatat amănunțit evenimentele din România, dar și problemele conaționalilor noștri din diaspora.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!.

Postul de televiziune Euronews pune victoria lui Iohannis din turul doi al alegerilor prezidențiale pe seama prezenței numeroase la vot a românilor, atât în interiorul, cât și în afara granițelor. De asemenea, Euronews mai precizează că rezultatul de la aceste alegeri ar putea aduce un climat de stabilitate în una dintre cele mai sărace țări din Europa. Jurnaliștii de la Euronews mai menționează și faptul că Victor Ponta nu ia în calcul demisia din funcția de premier, în ciuda rezultatului negativ din alegeri.

ANSA (agenție de presă din Italia) și ITAR-TASS (agenție de presă din Rusia) se rezumă doar la a prezenta rezultatul votului, menționând însă că procesul electoral a fost marcat de incidente cu precădere la secțiile de votare din diaspora.

Radio France Internationale (RFI) îl compară pe Klaus Iohannis cu John Kennedy: "Are un surâns irezistibil, comparabil cu cel al lui Kennedy, dar nu are totuși carisma fostului președinte american. Iohannis este un bun gospodar, a reușit să transforme Sibiul în una dintre principalele atracții turistice ale țării".

"Ponta își recunoaște înfrângerea. Premierul a admis o revenire surprinzătoare și o victorie șocantă a adversarului său din turul doi al alegerilor prezidențiale", scrie agenția Reuters.

"Ponta l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victorie", scriu cei de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, în timp ce cotidianul Die Welt a titrat: "Iohannis, românul de origine germană, noul președinte al statului".

Potrivit rezultatelor anunțate de BEC la ora 11:00, după numărarea voturior din 99,07% secții, Klaus Iohannis a obținut 54,50% dintre voturi, iar Victor Ponta 45,49%.