ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După atentatele care au avut loc vineri la Paris, autoritățile franceze au trimis mai multe avioane de luptă asupra fiefului organizației Statul Islamic Raqa în estul Siriei, care au lansat 20 de bombe, acestea distrugând un post de comandă și o tabără de antrenament.

Însă se pare că acestea fuseseră deja abandonate înainte de raiduri și nu s-au înregistrat victime, cel puțin așa anunță aripa mediatică, Amaaq, a grupării teroriste Statul Islamic.

Organizația de activiști ”Raqqa Este Masacrată în Tăcere” a spus de asemenea că orașul părea să fie pregătit de un atac încă înaintea raidurilor franceze. Luptătorii grupării ISIL se așteptau la bombardamente în urma atentatelor de vineri seara de la Paris, revendicate de organizatia jihadista, si au evacuat principalele obiective, inclusiv sediul lor general, a declarat un activist.

Străzile erau pustii, piețele erau mai puțin aglomerate decât de obicei, iar șeicii anunțaseră în moschei că se așteaptă ca orașul să fie bombardat, potrivit activiștilor de la ”Raqqa Este Masacrată în Tăcere”.

Raidurile aeriene au vizat mai multe obiective ale ISIS, inclusiv stadionul din oraș, folosit de jihadiști atât ca sediu, cât și ca închisoare, au menționat activiștii.