ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite nu pot fi considerate drept model de democrație pentru lume, întrucât în interioriul lor nu există ceea ce se definește drept ”democrație”. La această concluzie au ajuns acum cercetătorii unei prestigioase universități americane.

SUA nu sunt o democrație pentru că deciziile politice luate de Stat nu corespund exigențelor cetățenilor, ci intereselor unui mic grup de persoane din așa numita elită economică. Afirmația aparține celor de la Princeton University, conform BBC.com.blogs.

”Analizele noastre arată că majoritatea americanilor influențează, in foarte mică măsură, politica. Desigur, americanii au dreptul de a vota, dreptul la exprimare și dreptul la asociere. Având în vedere însă că puterea aparține puternicelor organizații economice și unui grup restrâns de politicieni influenți, ideea conform căreia America trebuie considerată un model al unei societăți democrate provoacă semne serioase de întrebare”, se spune in studiul cercetătorilor americani.

Cei doi cercetători au ajuns la această concluzie revizuind răspunsurile din peste 1000 de sondaje de opinie realizate în SUA între 1981 și 2002 pe tema problemelor publice.