ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile franceze în materie de educație din Nantes au lansat Campania „Ridică Fusta” (Lift the Skirt), pentru a susține egalitatea între sexe. Profesorii și elevii a 27 de școli publice sunt invitați să poarte fuste pe 16 mai, stârnind, astfel, controverse în orașul francez, informează huffingtonpost.com

Ideea de a scăpa de pantaloni, în favoarea fustelor, în încercarea de a milita împotriva sexismului aparține chiar elevilor și a fost sancționată de către autoritățile școlare orășenești și, în consecință,de către Ministerul Educației, după cum a relatat ziarul Local.
Pentru cei care preferă să nu-și arate picioarele goale, există opțiunea purtării unui sticker pe care scrie „Lupt împotriva sexismului, lupți și tu?”

Totuși, Campania a stârnit o revoltă în unele grupuri din Nantes, care se pare că pregătesc un protest. Activista pe plan politic Frigide Barjot, cunoscută pentru lupta împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și adopțiilor LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) l-a întrebat, în mod oficial, pe rețeaua de microblogging Twitter pe Benoit Hamon, ministrul educației francez, dacă „în cazul acesta, fetele ar trebui să poarte barbă”, în contextul în care doar cu câteva zile înainte, Thomas Neuwirth, alias Conchita Wurst a câștigat competiția Eurovision, în rolul de travestit cu barbă. Organizațiile care apără drepturile familiei tradiționale (bărbat/femeie) consideră această inițiativă un alt pas prin care se încearcă forțarea introduceri, în școlile primare, a noțiunii conform căreia genul ar fi doar un construct social, adică Teoria Genului.

Tot anul acesta, Franța a fost implicată într-un scandal educațional, pe tema predării teoriei genului, în școli. În ianuarie, aproape jumătate din elevii școlilor primare au lipsit de la școală, în urma unui val de mesaje false prin care părinții au fost avertizați că există planul de a-i învăța pe copii să se masturbeze. Pretinzând a fi trimise de către Asociația pentru Egalitate și Reconciliere, mesajele făceau referire la inițiativa „ABCD-ul Egalității în școală”.