ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regatul Unit ar putea să nu declanșeze „niciodată” ieșirea sa din Uniunea Europeană, în pofida victoriei Brexit la referendumul de joia trecută, a estimat duminică un diplomat european, citat de AFP, scrie antena3.ro.

„Sentimentul meu personal este că nu vor notifica niciodată” UE asupra intenției lor de a părăsi Uniunea, a declarat acest diplomat, sub rezerva anonimatului.

În conformitate cu articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, semnat în 2007, care nu a fost utilizat niciodată până în prezent, pentru a-și angaja retragerea, Regatul Unit trebuie să notifice Consiliul European, compus din șefi de stat și de guvern din țările membre, cu privire la intenția sa de a părăsi Uniunea și apoi să negocieze timp de doi ani, cel mult, „un acord de retragere”.

„Noi dorim ca Londra să declanșeze articolul 50 acum pentru ca să existe o claritate. Cum însă nu îi putem forța, mă aștept ca ei să-și ia timp pentru aceasta”, a declarat același diplomat. „Și nu exclud, acesta este sentimentul meu personal, că ei ar putea să nu o facă niciodată”, a mai adăugat el.