ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a îndemnat tinerii să fie gata oricând să plece de-acasă, pentru a putea fi mobili pe piaţa muncii. Acesta a dat exemplu filmele americane.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii


Eu nu spun că nu este o prioritate din a-ţi cumpăra o casă, dar, în opinia mea, reflexul acesta pe care îl are românul să-şi cumpere casă diminuează major mobilitarea forţei de muncă în România. Uitaţi-vă în filmele americane, îi vedeţi cum îşi iau trei valize şi au plecat de acasă pentru că nu au găsit un loc de muncă bine plătit", a spus preşedintele, la Mamaia.

Etnologul Mihai Andrei Aldea, despre casa personală, ca rămăşiţă a comunismului: Are Băsescu dreptate?


Şeful statului a spus că ideea de a deţine o proprietate este un reziduu comunist.

”Nu vreau să vă mobilizez către ideea că un om nu are nevoie de o casă. Are nevoie, dar fiţi pragmatici, nu sentimentali. Noi am rămas cu chestiunea asta cu casa de pe vremea comuniştilor. Să avem o casă proprietate. Dar atunci era şi locul de muncă asigurat acolo unde aveai casa. Ori viaţa într-o economie liberă, într-o societate liberă, înseamnă competiţie, iar competiţia te împinge să fii mobil”, a spus el.

Băsescu s-a mai referit la faptul că premierul Victor Ponta şi-a construit o casă de vacanţă la Cornu, afirmând că singurul motiv din spatele acestei acţiuni este "spălarea banilor": "A făcut-o ca să spele banii, că în construcţii se spală cel mai bine banii..."