ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bust al lui Edward Snowden, fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate care a dezvaluit programul de spionaj în masă al SUA, a fost amplasat pe furiș în parcul Fort Greene din Brooklyn, relatează Sputniknews.com.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Bustul lui Snowden, înalt de 1,2 metri și cântărind peste 45 de kg, a fost descoperit luni, în apropierea unui monument ridicat in memoria prizonierilor de război.

Artistul care a realizat bustul susține că a "modernizat" monumentul prizonierilor de război cu sculptura lui Snowden "pentru a-i pune în lumină pe cei care își sacrifică siguranța în lupta împotriva tiraniilor moderne”.

Nu ar fi onorant pentru cei comemorați aici să nu îi elogiem și pe cei care protejează idealurile pentru care au luptat, așa cum a făcut Edward Snowden, prin dezvăluirea programului NSA”, a precizat artistul.

Autoritățile locale au acoperit bustul cu o copertină, după care l-au îndepartat cu totul. Pe locul respectiv a mai rămas doar soclul.

Edward Snowden a părăsit SUA în mai 2013, după ce a dezvăluit că guvernul american adună informatii din telefoanele a milioane de cetățeni, monitorizand traficul acestora pe Internet si conversatiile cu persoane din afara SUA. El a primit azil în Rusia.