ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod galben de ninsori locale însemnate cantitativ și temporar viscolite, valabilă până joi, la ora 9.

Astfel, în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. În județele Călărași, Giurgiu, în sudul județelor Prahova și Dâmbovița, precum și în județul Ilfov și municipiul București vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în județele Vrancea, Buzău și Ialomița rafalele vor depăși 55...60 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În estul Munteniei și sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menține depunerile de polei.

De asemenea, ANM a transmis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, în vigoare până pe 9 februarie, la ora 11.

Conform informării, vor fi precipitații pe arii extinse în sudul, estul și centrul țării și cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei și la munte va ninge, în Muntenia și Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Crișana se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp.

Pe spații restrânse în extremitatea de sud-est și în cea nord-vestică se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice.

Foto: meteoromania.ro