ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul român Camelia Smicală, căreia Barnevernet-ul finlandez i-a luat copiii, este în pericol să își piardă libertatea, după ce procurorii din Finlanda vor să o trimită la închisoare, pentru o altercație pe care femeia a avut-o cu agenții de ordine care veniseră să-i ridice băiatul și fata, scrie evz.ro.

„Vor să mă bage în pușcărie. Mă acuză că eu aș fi bătut executorii judecătorești și nu ei pe noi”, a postat Camelia Smicală, pe o rețea de socializare.

Potrivit sursei citate, trimiterea în judecată se face în ciuda constatărilor poliției, care a stabilit că femeia a fost cea lovită.

Drama Cameliei Smicală a început după divorțul de soț, când, deși a căpătat custodia celor doi copii - de 6, respectiv 7 ani -, aceștia i-au fost luați de către Protecția Copilului din Finlanda, similară Barnevernet-ului din Norvegia, în ciuda faptului că românca nu i-a abuzat.

Tatăl copiilor a făcut plângere în instanță, cerând custodia completă, pentru ca aceștia să nu fie aduși în România.

În toate demersurile ei, Cameliei Smicală nu a primit niciun ajutor din partea autorităților române.