ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câștigat alegerile prezidențiale, potrivit rezultatelor oficiale parțiale anunțate de Biroul Electoral Central.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Iată reacția celor mai importante personalități mass-media despre victoria obținută de Klaus Iohannis:

Ion Cristoiu, jurnalist

"Să trecem însă la lucrurile cu adevărat importante.
Bag seamă că-n euforia victoriei lui Klaus Iohannis a fost trecută cu vederea cea mai gravă crimă postdecembristă:
Lipsirea românilor din străinătate de dreptul fundamental, echivalent în democrație cu dreptul la libertate, de a vota."

Lucian Mîndruță, prezentator TV, jurnalist

"Ce s-a întâmplat important la alegerile astea a fost că, în sfârșit, ne-am găsit. Ne-am găsit între noi, aștia aruncați la o parte de sistemul mincinos care a cuprins România de mulți ani, în multe mandate și din vina a multe partide.
Ne-am găsit și am descoperit împreună adevărul. Și el ne-a eliberat și de monstruoasa mașinărie de propagandă a lui Ponta. Trei televiziuni au tras pentru el și noi am câștigat cu like și share și follow."

Mircea Badea, prezentator TV, jurnalist

"Două institute îl dau câștigător pe Ponta, două îl dau câștigător pe Iohannis. Diferența va fi oricum foarte mică. Mie, după 10 ani de basism, mi se pare inadmisibil. Pentru mine nu prea mai contează rezultatul final."

Iulian Capsali, regizor și fost candidat la europarlamentare

"Ponta a recunoscut, foarte demn, ca a pierdut, felicitându-l pe Johannis. Cred că scandalul din stradă nu mai are obiect și, mai mult decat oricând, România are nevoie de o reconciliere națională uriașă, pentru că 10 ani de băsism a dus-o într-o centrifuga ce riscă să dezintegreze total societatea românească. Mai ales că acum, în alegeri, am "pregustat" un iad în care cel care nu este asemenea ție, era mult mai puțin decât un om.
Doamne, binecuvântează țara aceasta!"

Radu Herjeu, prezentator TV

"Din reacțiile oamenilor la primul discurs (!) al celui ales, înțeleg că ei și-au dorit tot un președinte care să traseze sarcini Parlamentului și Guvernului, dar să nu se clatine când o face!"

Bogdan Naumovici, șeful agenției de publicitate 23 Communication Ideas, ce face parte din grupul Leo Burnett

"Câteva bucurii, la cald: am îndepărtat grațierile, apropierea de Rusia şi partidul-stat. E bine, deocamdată.

Acum nu mai rămâne decât ca Iohannis să treacă la partidul Monicăi Macovei."

Vlad Fiscutean, specialist în branding, comunicare integrată şi fondatorul paginii de facebook “Români celebri”

"Alegeri 1990: Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să NU FII de acord cu mine.
Alegeri 2014: Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca SĂ FII de acord cu mine.
(Ion Ratiu despre ideea de baza a democrației vs. Observația mea despre gândurile electoratului în 2014 despre democrație)"