ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia specială parlamentară a dat aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Parlamentul va vota luni pentru numirea lui Hellvig în funcţie.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Conform mai multor informaţii care circulă pe reţelele de socializare, dar şi pe site-urile mai multor publicaţii, se pare că în jurul lui Eduard Hellvig se învârt oameni controversaţi.

Monitorul de Cluj publică două fotografii cu şeful SRI în care apar oameni de afaceri, politicieni sau ziarişti. Printre aceştia se află Rareş Bogdan, realizator Realitatea TV şi fost coleg de facultate şi de grupă cu Eduard Hellvig, Călin Mitică, proprietarul Transferoviar Grup şi Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca şi care este anchetat de către DNA, Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, în prezent arestat preventiv, fiind acuzat de DNA că şi-a folosit influenţa politică şi a intervenit asupra unor funcţionari publici pentru ca 43.000 de hectare de pădure să fie retrocedate ilegal, Andrei Marga, fost ministru de externe, fost şef al ICR, fost rector al UBB, Octavian Hoandră şi Cosmin Guşă (ambii implicaţi la Realitatea TV).

Nu este singurul semn de întrebare legat de Hellvig. Jurnalistul Cristian Dogaru scrie pe blogul său despre ascensiunea rapidă a lui Hellvig în structurile de conducere ale unor organizaţii şi îşi pune câteva întrebări.

1
De la stânga la dreapta: Mitică Călin, Cozmin Gușă, Octavian Hoandră, Rareș Bogdan. Ultimul din dreapta este Eduard Hellvig


2

De la stânga la dreapta: Viorel Hrebenciuc, Eduard Hellvig, Rareș Bogdan, Octavian Hoandră și Andrei Marga