ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O clădire istorică aflată în paragină a fost salvată din mâinile controversatei familii de rromi Cârpaci, după ce Mitropolia a reușit să îi convingă pe aceștia să o vândă. Clanul Cârpaci deţine nu mai puţin de 144 de imobile în Timişoara, scandalizând opinia publică prin metodele folosite ca să pună mâna pe acestea. Majoritatea covârșitoare sunt clădiri istorice. De lăcomia imobiliară a clanului nu a scăpat nici Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, una din clădirile acestuia, în care funcționa o clinică, fiind obținută de Vladimir Cârpaci prin... retrocedare!

Imobilul proaspăt salvat se află pe strada Mihai Eminescu, în vecinătatea imediată a Mitropoliei Banatului.

”Am cumpărat de la Vladimir Cârpaci vila din spatele Mitropoliei, de fapt o bucată din ea. Proprietatea se află în paragină, dar fiind aproape de Mitropolie aveam nevoie de clădirea aceea pentru a face un centru cultural. Noi nu avem o sală potrivită să facem o conferinţă. Nu era toată vila a lui Cârpaci, mai are un proprietar, iar acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem în tratative şi cu acesta. Practic este primul semn că a început salvarea unor clădiri din Timişoara”, a declarat IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, pentru Mediafax.