ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activista pro-homosexualitate Masha Gessen a susţinut o conferinţă la Universitatea Maryland, cu tema "Libertatea de exprimare în Rusia", anunţă Vladimir Tismăneanu pe contributors.ro.

Masha Gessen, pe numele real Maria Alexandrovna Gessen, este descrisă de Vladimir Tismăneanu drept "jurnalista americană de origine rusă, activistă democrată şi în plan și în cel al drepturilor omului". Ea s-a luptat cu regimul Putin pentru "drepturile persoanelor LGBT" şi pentru trupa "Pussy riot".

În 2013, Masha Gessen a devenit faimoasă după ce la un festival al scriitorilor organizat la Sydney, Australia, a declarat că homosexualii mint în ceea ce priveşte instituţia căsătoriei.

"E clar că homosexualii trebuie să aibă dreptul de a se căsători, dar cred că e la fel de clar că instituţia căsătoriei n-ar trebui să existe. Lupta pentru căsătoria homosexuală implică, în general, să minţim despre ceea ce vom face cu căsătoria, odată ce vom ajunge acolo - pentru că minţim că instituţia căsătoriei nu se va schimba. Şi asta e o minciună.

Instituţia căsătoriei se va schimba şi ar trebui să se schimbe. Din nou, cred că nu ar trebui să existe", a spus ea atunci.

https://youtu.be/n9M0xcs2Vw4

Masha Gessen a expus "modelul" familiei, aşa cum apare în cazul său. Activista are un copil adoptat cu fosta ei parteneră, unul căruia i-a dat naştere şi care are tatăl biologic în Rusia, iar al treilea este copilul biologic al actualei sale partenere cu fratele lui Gessen. Practic, sunt trei copii care au cinci părinţi, dar nu toţi cei cinci sunt, în acelaşi timp, părinţii tuturor celor trei copii.

Vladimir Tismăneanu este un profesor şi politolog român, unul din principalii colaboratori ai portalului În Linie Dreaptă.  Portalul În linie dreaptă se descrie drept al unor "conservatori români" şi la capitolul "despre noi" se plânge că "pas cu pas, relativismul, multiculturalismul şi corectitudinea politică au înlocuit Adevărul, Binele, Frumosul şi dragostea de patrie".

Mai mult, în capitolul "O platformă de principii conservatoare", sub-capitolul 1:  "Locul României – în interiorul Civilizației Iudeo-Creştine", redacţia siteului care-l promovează pe Vladimir Tismăneanu scrie că: "Instituţia milenară a familiei este supusă unui atac masiv și reinventată în dispreţul total al realităţii – de exemplu, prin legalizarea căsătoriei homosexualilor".

[caption id="attachment_97774" align="aligncenter" width="666"]Print-screen ILD Print-screen ILD[/caption]