ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a trimis un mesaj foarte dur cotidianului Adevărul, după ce publicația lui Cristian Burci a scris un articol calomniator la adresa PF Daniel. Într-un comunicat de presă, Patriarhia afirmă că Adevărul s-a lansat "într-un atac furibund la adresa Patriarhului României în stilul celor apărute în ziarul Scânteia din primii ani ai regimului comunist".

[P] Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

În comunicat se mai afirmă că autorii articolului "Scheletele din dulapul Patriarhului Daniel" "instigă permanent la ură confesională şi la învrăjbirea dintre Biserică şi societate". Mai mult, Biserica afirmă că atacurile celor trei jurnaliști sunt "rezultatul influenţei asupra lor din partea unor persoane şi grupuri interesate de denigrarea permanentă a Bisericii Ortodoxe Române".

Negând vehement cele apărute în articol, ca fiind "afirmaţii calomnioase, speculaţii gratuite şi provocări nedemne" care "nu au fost niciodată probate cu dovezi clare", Patriarhia se întreabă până unde "poate scădea calitatea demersului jurnalistic la unii jurnalişti fără responsabilitate, care, prevalându-se de libertatea de exprimare, sunt convinşi că a calomnia sau a denigra este ceva firesc?".

Biserica arată că cititorii celor de la "Adevărul" nu se lasă "înşelaţi de aparenţe", dovadă că publicația este acum în insolvență.

În încheiere, Patriarhia constată că "publicaţia Adevărul de astăzi continuă campania împotriva Bisericii după modelul ziarului Scânteia de odinioară", exemplificând cu un articol din 1986.

"Astfel, în acea publicaţie oficială de tristă amintire a regimului comunist din România, într-un articol din 1986, Biserica era combătută ideologic prin apologia propagandistică a „superiorităţii omului societăţii socialiste cu trainice convingeri materialist ateiste, forţa hotărâtoare a tuturor transformărilor revoluţionare din societate” (conform revistei Historia, iulie 2013). Mesajul ziarului Scânteia de atunci şi al cotidianului Adevărul de astăzi este în esenţă acelaşi!", se arată în comunicatul BOR.