ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe internet circulă un album foto despre România din perioada interbelică realizat de fotograful german Kurt Hielscher.

În 1933, apărea la Leipzig, sub semnătura fotografului Kurt Hielscher, albumul fotografic România, un album fascinant care avea să surprindă atmosfera anilor interbelici așa cum puține albume asemănătoare au făcut-o. Acesta  a surprins în toată splendoarea, din creierul Carpaților până-n Delta Dunării, din Banat în Moldova, din cetăți mândre și până la biserici săsești fortificate, frumoasa noatră țară.

Hielscher spunea că în anul 1931 a fost invitat de către Guvernul român să călătorească în România și să realizeze un album fotografic, așa cum făcuse pentru Germania, Spania, Italia și Țările Nordice.

"Pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare", spunea fotograful.

INTRĂ AICI PENTRU O GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ