ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Finanţelor vrea să-i convingă pe români să ceară bon fiscal la cumpărături. Promite în schimb premii la o loterie fiscală care se va organiza lunar pentru toţi cei care păstrează chitanţele şi se înscriu online cu datele fiscale de pe acestea. Ideea este prezentată într-un proiect al Ministerului Finanţelor şi este menit să reducă evaziunea fiscală.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Loteria bonurilor funcţionează şi în state precum Slovacia, Malta, Portugalia, în timp ce Polonia se pregăteşte să o pună în aplicare. O altă măsură pregătită de guvernanţi pentru reducerea evaziunii este schimbul automat de informaţii dintre Fisc şi bănci. Autorităţile vor astfel să afle toate datele despre tranzacţiile bancare făcute de români.

Vorbim de o loterie care se va face online, oamenii vor putea să se înscrie online şi să pună detalii de pe Codul fiscal şi va exista o tragere la sorţi în fiecare lună, cu premii în fiecare lună”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor