ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 10:45 Raluca Prună, înalt funcționar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiției, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament.

Ea a fost audiată de parlamentarii din comisiile juridice și a primit votul acestora.

Raluca Alexandra Prună este licențiată în drept și  filosofie, are un master în științe politice și burse la universitățile „Paris VII” și „Central European University”, Budapesta.

Ea a fost membru fondator al Asociației „Societatea pentru Justiție” și al „Transparency International” Romania, unde a deținut și funcția de președinte. 

 

ACTUALIZARE 08:30 După ce a decis retragerea propunerii Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiției, iată că Dacian Cioloș îl propune pentru această funcție pe Mihai Selegean.

Propunerea a ajuns în această dimineață la Parlament, audierea în comisia de specialitate fiind programată la ora 9:00. Mihai Selegean a mai fost propus ministru al Justiției și în 2008.

Dacian Cioloș a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiției, "pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern".


"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Cioloș pe contul său de Facebook.

Premierul desemnat a precizat că va înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere pentru acest minister.

Deși Cristina Guseth a fost avizată de comisiile parlamentare pentru funcția de ministru al Justiției, aceasta a fost criticată dur de deputați și senatori.

Aceasta este a doua propunere de ministru retrasă de premierul desemnat. Duminică, la câteva ore după prezentarea listei Cabinetului, Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniștrilor, în locul său fiind propus, pentru portofoliul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.