ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele aceastea, a apărut în presă o așa numită listă a lui Dughin în care sunt prezentate persoane, pe care ideologul rus Alexander Dughin le-ar avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro-rus.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Victor Roncea, care se află și el pe această listă, scrie un articol în care dezvăluie fapte legate de interesul rusesc în România, fapte ce îl implica direct chiar pe noul președinte ales al României, Klaus Iohannis.

Articolul domnului Roncea începe cu Veronica, fostă angajată a Lukoil România și nimeni alta decât sora lui Renato Usatîi, agentul Rusiei deconspirat la Chișinău.

În campania electorală prezidenţială din România, tânăra de 31 de ani l-a găzduit pe Klaus Werner Iohannis în locuinţa sa din Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde, potrivit actelor de rezidenţă în ţara noastră, îşi are domiciliul.

Proprietatea este împărţită cu soţul său, milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten şi finanţator al actualului preşedinte ales al României, după cum recunoaște chiar Iohannis.

"Da, am o relaţie apropiată cu domnul Schmidt şi sunt bucuros de acest lucru. Am puţini prieteni şi sunt oameni de bună calitate", a spus Klaus Iohannis, la o emisune televizată.

Se pare că prietenul domnului Iohannis, Michael Horst Schmidt, a rămas în relații foarte bune cu Renato Usatîi, cumnatul său căruia i-a livrat cea mai scumpă maşină din Republica Moldova, un Rolls-Royce Silver Wraith.

De altfel, Renato Usatîi și-a arătat mulţumit şi de alegerea ca preşedinte al României a prietenului apropiat al cumnatului său:

"Scopurile şi posibilităţile noului șef al statului român coincid cu ale noastre, în vederea unei eventuale colaborări", scria Usatîi imediat după câştigul lui Iohannis (Blog RU).

Renato Usatîi, fondator al Partidului Nostru, ulterior Partidul Politic Patria - Rodina, a început să aiba probleme în septembrie, când Procuratura Republicii Moldova i-a blocat toate conturile sale, cât şi pe cele ale familiei şi inclusiv cel deţinut de gazda lui Klaus Iohannis de la Bucureşti, Veronica Schmidt Usatîi, sub acuzaţia de contrabandă cu valută, respectiv cu ruble, după cum a relatat Realitatea.md prezentând şi documentele oficiale ale cazului.

Pe ultima sută de metri, participarea partidului său la alegeri a fost interzisă, motivându-se folosirea unor fonduri străine ilicite, de circa 430.000 de euro

Mai mult despre legăturile dintre Klaus Iohannis, Michael Hors Schimt si Renato Usatîi citiți pe Bursa.ro