ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma depunerii unei plângeri în acest sens la Primăria Sectorului 2, se pare că se doreşte demolarea statuii filosofului Mircea Vulcănescu, a anunţat fiica acestuia, Măriuca conform siteului roncea.ro.

 61 de ani de la moartea lui Mircea Vulcănescu, exterminat în închisoarea de la Aiud. Ultimul său mesaj pentru poporul român

"Am fost anunţată de către Primărie că trebuie să iau statuia de-acolo", a precizat Măriuca Vulcănescu pentru sursa citată. Deocamdată nu se cunoaşte numele persoanei/organizaţiei care a depus cererea de demolare şi nici motivul invocat de aceasta.

Imediat pe internet, au fost iniţiate două demersuri pentru susţinerea lui Mircea Vulcănescu, care pot fi accesate aici şi aici. Printre cei care au semnat în favoarea menţinerii statuii, se numără Dorin Tudoran, Sorin Lavric, Vartan Arachelian, PS Ioan Sălăgean sau Radu Baltasiu.

Deşi comunismul a căzut de aproape  25 de ani, acesta nu este primul demers împotriva foştilor deţinuţi politici români.Nu mai devreme de începutul anului, un grup de patru profesori universitari din Timişoara a protestat împotriva deciziei primăriei urbei de a boteza o stradă cu numele lui Petre Ţuţea. 

VIDEO Iustin Pârvu, Ilarion Felea și Mircea Vulcănescu – cetățeni de onoare ai Aiudului

FOTO: Ziarul Lumina