ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce s-a oferit să le facă „un loc special” românilor și țiganilor din oraș, primarul extremist maghiar din Târgu Mureș, Soos Zoltan, și-a creat ocazia să strige despre „vandalizarea” Monumentului secuilor din oraș pentru un tricolor desenat cu creta.

În primul rând de când desenarea tricolorului țării și Drapelul României în sine a ajuns să reprezinte o „vandalizare”? În al doilea rând de unde știm că nu l-a desenat în miez de noapte chiar Soos Zoltan, ca să poate să introducă el și șeful UDMR, orbanistul Hunor Kelemen, texte specifice diversioniștilor specializați, despre „provocări”, „apel la calm”, „nou conflict etnic” (!) și „extremism” (evident românesc). Ei vorbesc de provocări? O încercare cam ieftină din partea domnului Soos de a-și îngropa ca pisica declarațiile antiromânești și antițigănești surprinse într-o filmare disponibilă AICI.

Primarul din Târgu Mureș știe că Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 4 ianuarie legea antițigănism care cuprinde măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului, inclusiv pedepse cu închisoarea pentru acțiuni de ură împotriva romilor. Oare Parchetul și CNCD-ul nu ar trebui să se autosesizeze?

Revenind la chestiuni mai serioase, primarul municipiului Cluj, Emil Boc, se arată nemulțumit de faptul că PNL a cedat UDMR funcția de prefect în județul Cluj și afirmă că liberalii din structura centrală au trecut ”o linie roșie”, transmite SPS.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, într-un interviu pentru Ziua de Cluj, despre nemulțumirea liberalilor din cadrul filialei în legătură cu decizia structurii centrale de a ceda reprezentanților UDMR Prefectura Cluj.

„Sunt linii roșii pe care, se știe bine, că nu le trecem niciodată. Partidul PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că, din acest punct de vedere, nu au argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj, atunci când s-a făcut în coaliție această decizie pe politic. Eu am fost președinte al Partidului Democrat Liberal și nu am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL și atunci, și acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului. Acum nu avem prefect. Asta depinde de ce stabilește conducerea centrală a partidului. Din primul rând când am auzit, această reacție pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulțumire din PNL Cluj, și la Buda, și la Tișe, la Boc, și la Tarcea, și la toți colegii există această nemulțumire. Dar, de aici încolo bătălia e puternică și e continuată în interiorul partidului", a continuat primarul Clujului, care a punctat: "Cât timp nu este numit, mai este o șansă. Asta este cert".

Să vedem!