ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația de Tenis din Statele Unite (USTA) a fost protagonista unei gafe de proporții duminică, atunci cănd, în timpul confruntării din Fed Cup dintre SUA și Germania, în difuzoarele sălii din Hawai s-a auzit versiunea imnului german folosit în timpul perioadei naziste, scrie presa germană.

Germania are același imn încă din 1922, „Deutschlandlied” („Cântecul Germaniei”), alcătuit din trei strofe. După căderea regimului nazist, doar ultima strofă este cântată în ocazii oficiale.

„A fost cel mai neplăcut lucru care mi s-a întâmplat vreodată. N-am simțit niciodată atâta lipsă de respect. În anul 2017, așa ceva nu ar trebui să se întâmple în Statele Unite”, a declarat tenismena germană Andrea Petkovic.

„Este scandalor. Un incident lipsit de respect și impardonabil. Intonarea imnului la competițiile deFed Cup este un moment sacru”, a spus, la rândul ei, antrenoarea Germaniei, Barbara Ritter.

Petkovic și coechipierele sale, împreună cu staff-ul german și fanii din tribune au încercat să minimizeze gafa, intonând varianta corectă a imnului, dar nu au putut acoperi difuzoarele sălii.

„Cerem scuze echipe de Fed Cup a Germaniei, dar și fanilor ei, pentru intonarea variantei vechi a imnului. În niciun caz nu a fost lipsă de respect. Această greșeală nu se va repeta, iar de acum se va cânta varianta corectă a imnului”, s-au scuzat oficialii USTA pentru monumentala eroare.