ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti” invită publicul, în perioada 24 - 26 februarie 2017, la sărbătoarea tinereții și a iubirii la români - Dragobetele, eveniment ce face parte din programul cultural Sărbătorile Tinereții.

„Denumit în calendarul popular și ”Cap de primăvară”, de Dragobete întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. O dată cu natura, reînvia și iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii”, se arată într-un comunicat al muzeului.

Programul manifestării cuprinde activități pentru întreaga familie: teatru de umbre pentru cei mici, tradiții de Dragobete cu grupul de datini și obiceiuri Cucii, din comuna Brănești, județul Ilfov, melodii de dor și de dragoste interpretate de Sabrina Diacov – Liceul Iulia Hașdeu, prelucrări folclorice dăruite de grupul de muzică veche Muzodava – Ploiești – primul concert la Muzeul Satului, concurs de poezii de dragoste, hore strămoșești împreună cu Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu.

„În cele trei zile de sărbătoare, vă mai poftim să târguiți cele mai frumoase creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.Maestrul de ceremonii - actorul Alexandru Nicolae Mihai! Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica – Draga, Drăguța, Dragoș, Drăgan sau ziua de naștere - au acces gratuit în muzeu (cu buletinul la purtător!). Îndrăgostiți-vă ca în fiecare an de Dragobete.... la Muzeul Satului!", încheie comunicatul.

Dragobetele este sărbătorit în mod tradițional pe 24 februarie.