ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziarul francez Charlie Hebdo este cunoscut pentru controversele pe care le-a iscat de-alungul anilor, din cauza caricaturilor publicate în paginile sale, fiind etichetat ba antisemit, ba anti catolic, anti musulman sau anti orice.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Charlie Hebdo este săptămânalul satiric care și-a clădit reputația pe seama caricaturilor și articolelor caustice, pe care adesea mulți le-au considerat irelevante și blasfemiatoare.

Tonul său neconformist, cu accente ireverențioase, a fost in permanență ținta criticilor instituțiilor politice, culturale și religioase, de orice confesiune.
Publicația și-a luat numele actual în 1970, după ce autoritățile interiziseseră fostul nume, Hara-Kiri, din pricina unui articol defăimător pe tema morții lui Charles De Gaulle. Ministerul de Interne francez a cenzurat articolul, blocând apariția sa.

În 1981 a fost închis definitv, după 580 de numere, dar a reapărut în peisajul media din Franța după 11 ani.
Primele caricaturi cu Profetul Mahomed au fost publicate în februarie 2006, in 400.000 de exemplare, fiind urmate de un atentat matrice islamică. În 2011, redacția ziarului a fost complet distrusă de un incendiu, iar site-ul publicației a fost atacat de hackeri.

Caricaturile jurnaliștilor de la Charlie Hebdo nu i-au înfuriat doar pe musulmani, ci și pe evrei, ziarul fiind acuzat de antisemitism, dar și Biserica Catolică.

În 2009, unul dintre jurnaliștii de la Charlie Hebdo a fost acuzat de antisemitism și incitare la ură rasială, după ce scrisese un articol în care susținea că Jean Sarkozy, fiul fostului președinte Nicolas Sarkozy, s-a convertit la iudaism din motive financiare.

[gallery ids="79693"]

[gallery ids="79694"]

5charlie-hebdo2hebdo