ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează duminică, 15 martie, la ora 14.00, un protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la București și a Ministerului Afacerilor Externe, manifestându-și dezacordul față de necesitatea ca cetățenii români să dețină pașaport dacă doresc să călătorească în Republica Moldova, anunță platofrma pe site-ul său.

[P] Istoria Romanilor – Academia Romana – comanda online

În contextul actual, tot mai puțini români au pașaport, după aderarea României în 2007 la U.E. De asemenea, putem călători pe baza buletinului și în state precum Serbia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Georgia – state care, asemenea Republicii Moldova nu se află în U.E, se spune în mesajul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Această situație este cu atât mai nefirească, cu cât conștientizăm că în Basarabia sunt români cu care împărțim același trecut istoric, aceeași civilizație și aceeași limbă.
Există şi un aspect practic al problemei: la ora actuală, principalul partener comercial al Republicii Moldova este România. De asemenea, principalul aflux de turişti în Republica Moldova provine din România, lucru firesc dacă ne gândim că pe teritoriul Republicii Moldova se află obiective de mare interes pentru aceştia, precum cetăţile lui Ştefan cel Mare.

Inițiatorii protestului solicită demararea de negocieri cu Guvernul Republicii Moldova ca în cel mai scurt timp acesta să adopte o Hotărâre de Guvern prin care să legifereze accesul cetăţenilor României în Republica Moldova doar cu obligaţia de a prezenta cartea de identitate.