ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conferință de presă organizată de urgență luni, de către medicul-șef de stat din Ucraina, Ihor Kuzin. Acesta Acesta a avertizat cu toată răspunderea că Ucraina stă pe un butoi de pulbere din cauza unui focar de holeră care poate izbucni oricând. Înmormântările în masă și distrugerea sistemului de canalizare sunt un pericol real pentru răspândirea acestei boli bacteriene mortale.

Avertismentul lui Kuzin vine la doar câteva săptămâni după ce Rusia a preluat controlul asupra orașului-port cheie.

Apărătorii ucraineni au luptat mai bine de două luni pentru a ține Mariupol, dar în cele din urmă armata rusă a preluat controlul asupra acestuia la sfârșitul lunii mai. În mijlocul conflictului, oficialii locali au tras un semnal de alarmă cu privire la crizele umanitare grave din oraș.

Kuzin a declarat că, în urma luptelor, unele cadavre au fost îngropate în zone neautorizate, ceea ce poate duce la contaminarea apei - deși numărul exact al acestor cazuri nu a fost făcut public.

El i-a sfătuit pe locuitori să folosească doar apa din fântâni și apeducte care au fost supuse unui tratament termic pentru a evita răspândirea bolii mortale, potrivit raportului New Voice of Ukraine.

"Dacă răspundeți la întrebarea dacă există un risc de răspândire a holerei, acesta chiar există", a spus el.

El a continuat: "Știm că au fost înregistrate cazuri de holeră în această regiune și în Mariupol în trecut, iar noi ne concentrăm să prevenim acest lucru".

The Telegraph scrie că Petro Andryushchenko, un consilier al primarului orașului, a declarat, de asemenea, luni, că orașul se pregătește pentru o epidemie. El a avertizat că o epidemie "a început deja mai mult sau mai puțin", deși avea cunoștință doar de cazuri izolate.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la răspândirea bolilor infecțioase în Mariupol, citând pagubele suferite de sistemul de apă al orașului în timpul luptelor, inclusiv multe conducte care au fost distruse.

Orașul Mariupol este acum carantinat.