ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instanţa supremă a confirmat astăzi decizia procurorilor Parchetului ICCJ: Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 va fi redeschis!

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Printre televiziunile care au comentat evenimentul s-a aflat şi Realitatea TV. Claudiu Popa, moderator la postul amintit, a intrat în direct cu Marian Munteanu, liderul Pieței Universității în iunie 1990. În cadrul dialogului de câteva minute, Popa i-a lansat la un moment dat o întrebare care l-a făcut pe Munteanu fără cuvinte pentru câteva momente: Ați fost bătut în Piața Universității?

CITEŞTE ŞI: Criminalii Ion Iliescu și Petre Roman trebuie să plătească

Pentru cei care nu ştiu, Marian Munteanu a fost una dintre victimele acelor evenimente. Liderul studenţilor din 1990 a stat în comă timp de patru zile după ce Denes Domokos, şef de tură la mina Livezeni, a încercat să-l decapiteze, acestuia făcându-i-se ulterior un dosar penal pentru tentativă de omor în urma căruia a făcut 8 ani de închisoare!

Studentul Munteanu a fost arestat în dimineaţa de 13 iunie 1990, eliberat câteva ore mai târziu, apoi sechestrat şi bătut cu bestialitate în subsolurile Universităţii. În acea zi a ajuns la spital în moarte clinică. După numai 4 zile a fost din nou arestat şi încarcerat la Jilava timp de două luni.