ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american și alți donatori liberali s-au reunit duminică pentru a pune a cale o strategie de atac împotriva noului președinte american și a-și linge rănile, în urma înfrângerii suferite de Hillary Clinton.

George Soros organizează rezistența anti Trump. Miliardarul american și alți "filantropi" liberali care au finanțat cu milioane de dolari campania electorală a lui Hillary Clinton s-au reunit, timp de trei zile, la Washington, cu ușile închise, pentru a întoarce pe toate fețele căile prin care pot lupta împotriva noului președinte ales.

Conform site-ului Politico, reuniunea este sponsorizată de clubul finanțatorilor Democracy Alliance și include participarea unor politicieni marcanți, de la Nancy Pelosi la senatoarea  Elizabeth Warren.
 
Agenda acestui conciliabul nu lasă loc dubiilor: miliardarii liberali sunt gata să-i declare război lui Donald Trump cu orice preț, încă înainte de preluarea oficială a mandatului, definind programul său drept "un atac terifiant la adresa lui Obama și a viziunii noastre asupra unei țări mai drepte".

Tot site-ul Politico scrie că reuniunea reprezintă un moment de reflexie pentru democrați, mai ales asupra rolului celor de la Democracy Alliance, influentul club care reunește finanțatorii partidului, care, de ani întregi, contribuie la definirea strategiei stângii.
 
Însă, după cum s-a văzut la alegerile din acest an, strategia celor de la 
Democracy Alliance nu a funcționat în cazul lui Hillary: ideea de a marșa pe teme precum dreptul femeilor la avort sau chestiunea minorităților nu i-a ajutat pe democrați. Așa cum nici milioanele de dolari pompați de Soros si alții ca el în campania candidatei democrate nu au mai reușit să convingă electoratul american, cum visau cei de la Democracy Alliance.

Gara LaMarche, președinta DA, le-a comunicat donatarilor, printr-un e-mail transmis încă de săptămâna trecută, că reuniunea va începe procesul de evaluare a "pașilor pe care trebuie să îi urmăm cu toții pentru a rezista asalturilor care vor urma și să preluăm puterea, începând cu 2017 și 2018.

Democracy Alliance a fost fondată în 2004 de Soros și alți finanțatori democrați care au vărsat sume importante de bani pentru a sprijini campania lui John Kerry împotriva republicanului George W Bush. Membrilor alianței li se cere să contribuie cu cel puțin 200.000 de dolari anual la susținerea unor cauze promovate de anumite grupări democrate, dar și cu 30.000 de dolari pe an pentru a se înscrie în acest club select.