ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grafenul este viitorul. Pur şi simplu. Este de 200 de ori mai rezistent decât oţelul, mai subţire decât o foaie de hârtie şi  mai conductiv decât cuprul. Şi asta nu e totul!

Cercetătorii din întreaga lume îl folosesc acum pentru dezvoltări spectaculoase în varii industrii, care se vor vedea la nivelul omului simplu în anii care vin. Calităţile grafenului:

- pentru energia solară este de 50 până la 100 de ori mai eficient;
- ca material semiconductor, este de 50 până la 100 de ori mai rapid;
- în industria aviatică este cu 70% mai uşor.

Vorbim despre baterii de acumulatori care se încarcă de zece ori mai rapid şi înmagazinează de 10 ori mai multă energie.

Vor apărea în viitor telefoanele realizate cu grafen, care se îndoaie şi chiar se împăturesc, pur şi simplu, apoi, când doreşti, le scoţi din buzunar, le despătureşti şi le foloseşti.

Grafenul are potenţialul să îi facă pe indivizi şi lucrurile să devină complet invizibile. Într-adevăr, grafenul, acest material fabulos, va schimba dramatic faţa lumii.

Este atât de vital pentru viitorul omenirii, încât este numit de către SUA şi Uniunea Europeană "mineralul critic furnizor" şi "mineralul strategic".

Totuşi, foarte puţine companii din lume (una dintre acestea este Nokia, care a renunţat la divizia de telefoane mobile, dar face cercetări intense pe tehnologii bazate pe grafen) au acces la resursa minerală brută care este necesară pentru a produce grafenul, iar 70% din rezervă este controlată de China.