ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș a declarat că România va reuși să se mențină în ținta de deficit de sub 3%. Premierul a precizat că în calculele Guvernului a fost inclusă și creșterea cu 10% a salariilor bugetarilor.

"Nu mă surprinde deloc (promulgarea legii de către președinte — n.r), am avut o discuție cu dânsul (Klaus Iohannis — n.r.) ieri și legat de acest subiect și i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus și această creștere de 10% și, după calculele noastre, putem rămâne în ținta de deficit de 3% cu această creștere. (...) N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiții unde am rezervat fonduri atât la Ministerul Dezvoltării, cât și la Ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbția fondurilor europene ca să avem și investiții așa cum ne-am propus", a spus Cioloș, care participă la un eveniment dedicat tinerilor antreprenori.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea prin care salariile celor care lucrează în sistemul sanitar se majorează cu 25%, iar ale celorlalți bugetari cu 10%.

Actul normativ prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015. De asemenea, salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.