ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul cu care echipa națională de handbal feminin a României va aborda Campionatul Mondial din Serbia a fost prezentat, oficial, la Timișoara, într-o conferință de presă organizată de Federația Română de Handbal.

Antrenorul Gheorghe Tadici a prezentat următoarele jucătoare:

Paula Ungureanu, Denisa Dedu şi Mirela Nechita - portari;

Valentina Ardean Elisei şi Nicoleta Dincă - extreme stânga;

Adriana Nechita, Aneta Pîrvuţ şi Laura Chiper - extreme dreapta;

Cristina Neagu, Luciana Marin, Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Cristina Zamfir şi Gabriela Perianu - linia de 9 metri;

Oana Manea, Crina Pintea şi Gabriela Ciuciulete - pivoţi.

Au mai fost chemate la lot Talida Tolnai şi Eliza Buceschi, selecţionerul urmând să decidă care vor fi cele două jucătoare care nu vor pleca în Serbia.
Ieri (n.r. - miercuri) am cerut permisiunea domnului preşedinte Gaţu suplimentarea jucătoarelor de la 16 la 17. În acest moment nu pot să vă comunic exact cine va rămâne acasă, pentru că mai avem câteva probleme de rezolvat, avem încă două antrenamente în cursul zilei de astăzi şi după primul sau al doilea vom stabili exact lotul de 17 jucătoare", a declarat Gheorghe Tadici.

Campionatul Mondial de handbal se desfăşoară în Serbia, în perioada 6-22 decembrie, iar echipa României va juca la Novi Sad până în optimile de finală.

Primul meci al echipei naţionale este programat sâmbătă, cu naţionala Tunisiei. Partida va fi transmisă în direct pe Dolce Sport.

În grupa D, din care fac parte echipele Ungaria, Cehia, România, Germania, Australia şi Tunisia, programul partidelor este următorul:
7 decembrie: Ungaria - Cehia, Germania - Australia, România - Tunisia (ora 20.15, ora României);
9 decembrie: Tunisia - Ungaria, Cehia - Germania, Australia - România (20.15);
10 decembrie: Cehia - Tunisia, Germania - România (18.00), Ungaria - Australia;
12 decembrie: Australia - Cehia, Germania - Tunisia, România - Ungaria (20.15);
13 decembrie: Tunisia - Australia, Ungaria - Germania, România - Cehia (20.15).

Celelalte trei grupe au următoarea componenţă:

Grupa A (Belgrad): Muntenegru, Franţa, Olanda, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Congo ;

Grupa B ( Niș): Serbia, Danemarca, Brazilia, Japonia, China, Algeria ;

Grupa C (Zrenianin): Norvegia, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.