ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Horia Tecău a donat un ventilator suport respirator, în valoare de 18.000 de euro, Secției de neonatologie a Spitalului Județean Constanța, în condițiile în care în această regiune rata de mortalitate infantilă este mai ridicată decât media națională.

Președintele executiv al Organizației ”Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu, a declarat că în urmă cu mai multe săptămâni Horia Tecău a decis să doneze unității sanitare constănțene un ventilator de suport respirator, în valoare de 18.000 de euro.

Gabriela Alexandrescu a precizat că mortalitatea infantilă în sud-estul țării este mai ridicată decât media națională.

"În zona de sud-est a țării mortalitatea infantilă este foarte mare. Dacă media pe țară este de 8,8 la mie, aici, în județul Constanța, este de 11,9 la mie. Este o mortalitate mare, asta înseamnă că mulți copii sub vârsta de un an își pierd viața în această zonă. Spitalul îngrijește multe sarcini, anul trecut au fost peste 3.360 de nașteri dintre care multe premature și prematuritarea e o cauză a mortalității infantile. Vin multe cazuri de bebeluși cu risc la naștere și au nevoie de echipamente performante pentru a fi salvați”, a spus președintele executiv al Organizației ”Salvați Copiii” România.