ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă apa care curge în apartamentele şi casele tuturor românilor este potabilă, conform tuturor analizelor, în România vânzarea apei de diferite categorii este o mega afacere. Mai nou, în reţeaua supermarketelor Carrefour se comercializează şi "apă de masă". Pe ambalajul bidonului nu se specifică însă care este compoziţia chimică a acestui produs.

Untitled-1

La sesizarea unei cliente, care a considerat că românii erau păcăliţi crezând că achiziţionează apă minerală naturală, ANPC i-a obligat pe francezi să indice pe eticheta bidonului ce conţine apa din interior. Surpriză uriaşă: apa pe care mulţi o cumpără la suprapreţ nu e decât banala apă de la chiuvetă!

"Apa de masă se obţine prin tratarea suplimentară a apei potabile în vederea îmbunătăţirii caracteristicilor calitative ale acesteia. Pentru a se deosebi de apa minerală care conţine substanţe minerale în compoziţie determinată, este interzisă declararea unei compoziţii în oligoelemente sau sursa de provenienţă pentru apa de masă, care, aşa cum v-am menţionat este apă potabilă şi nu apă minerală", scrie pe contul de Facebook jurnalista Dana Purgaru.

  • Cum este definită apa de masă: "Apa de masă poate fi o apă de fântână ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apă în subteran la mică adâncime) în urma forării stratului permeabil, sau adusă la suprafaţă prin altă metodă de extragere. De asemenea, apa de masă poate fi o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflându-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc.".