ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un manual de limba română de clasa a doua a stârnit o adevărată furtună pe internet după ce o mamă a observat că într-un manual de limba română, pentru clasa a doua, copiilor li se sugerează să facă operaţii estetice dacă nu sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic.

[P] O istorie sinceră a poporului român - comanda online

În textul "Omida care se voia frumoasă", după Adina Popescu, omida era "nemulţumită de înfăţişarea sa", iar "gândacul" îi sugerează să-şi facă o operaţie estetică. Propunerea este întâmpinată cu entuziasm de "Omidă", care întreaba "cât mă costă".

Părinţii care au comentat postarea s-au arătat indignaţi de alegerea celor din Ministerul Educaţiei de a permite apariţia acestei povestioare în manual.

"Sincer, nu-mi dau seama ce pot pricepe si - mai ales - invata (!) niste gamalii de 8 ani dintr-un asemenea text... Ce mesaj (subliminal!) li se transmite? Sa mearga la clinici de chirurgie estetica? Sa adauge la 'plicurile' doctorilor?" a spus cineva. Un alt părinte a spus că "intenţia este de a scoate din şcoli nişte imbecili, uşor de condus, umilit, furat".

O învăţătoare de clasa a doua a comentat: "Mi se pare incredibil sa studieze copiii asa ceva. Iar ca profesor, sa am un asa text, cu siguranta as gasi alternative pt el si nu l-as face la clasa!"

operatii-estetice-manuale-clasa-a-doua