ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul republican şi fost candidat la preşedinţia americană John McCain se va afla sâmbătă şi duminică la Kiev, în timp ce noi manifestaţii ale opoziţiei sunt prevăzute în cursul acestui weekend împotriva puterii.

"Senatorul McCain se va deplasa la Kiev pentru a se întâlni cu responsabili ai guvernului, ai opoziţiei şi ai societăţii civile în momentul în care aceştia caută să determine viitorul ţării lor", a declarat purtătorul său de cuvânt, Brian Rogers.

John McCain a condamnat puternic puterea ucraineană în conflictul cu manifestanţii pro-europeni care se desfăşoară de mai bine de trei săptămâni: "Este înspăimântător că autorităţile ucrainene au ales violenţa şi oprimarea împotriva manifestanţilor paşnici din Kiev", a declarat acesta într-un comunicat miercuri. "Un comportament atât de abject încalcă drepturile universale cele mai fundamentale, începând cu libertatea de exprimare şi de asociere pe care o are oricine. Dacă guvernul ucrainean crede că forţa şi politica fricii îl vor trece peste criza actuală, se înşeală grav. Din ce în ce mai mulţi ucraineni arată că nu le este frică. Aceşti bărbaţi şi femei curajoşi trebuie să ştie că nu sunt singuri. Prietenii lor, peste tot în lume, sunt solidari", a adăugat el.