ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Geanina Terceanu, judecătoare la Tribunalul București, care ar fi primit mită 220.000 de euro, în perioada 2009 - 2012, pentru a-i achita pe cei opt oameni de fotbal inculpați și ulterior condamnați în dosarul Transferurilor, a fost reținută de procurorii DNA, anunță Mediafax.

Terceanu a fost audiată, joi seară, de procurorii DNA, după ce au avut loc percheziții în biroul ei de la Tribunalul București.

Surse judiciare au arătat că sora judecătoarei și soțul acesteia din urmă au fost de asemenea aduși la DNA joi seară.

Potrivit surselor citate, prezența acestora a fost necesară pentru că sora magistratului ar fi ținut o parte de suma primită drept mită de Geanina Terceanu, dar fără a avea cunoștință că banii proveneau dintr-o infracțiune.

Dosarul s-a constituit ca urmare a formulării unui denunț și se pare că Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocați.

Geanina Terceanu va fi prezentată vineri la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, la sediul DNA, au fost aduși Cristi Borcea și frații Ioan și Victor Becali pentru a fi audiați în acest dosar. Aceștia au fost aduși din Arestul Poliției, unde au fost transferați, miercuri, din penitenciar, unde își execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de judecători.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpați din dosar, în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel București, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei și opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.