ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul László Tőkés a lansat deja un mesaj clar pentru electoratul maghiar. După anunțarea rezultatelor finale ale primului tur de scrutin al prezidențialelor, Tokes şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, fiind convins că va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!", a spus László Tőkés, conform evz.ro

Coincidenţă sau nu, László Tőkés este coleg în marea familie a popularilor europeni cu Klaus Iohannis şi ACL. Şeful direct al lui Tőkés în Ungaria este nimeni altul decât Viktor Orban, liderul FIDESZ (PPE).  Orban a venit în România, într-o vizită privată, în urmă cu o lună şi a avut o întâlnire departe de ochii publicului cu Traian Băsescu, cunoscut la rândul său drept prieten cu László Tőkés, căruia a refuzat să îi retragă Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Un alt reprezentant al minorității maghiare, Szilagyi Zsolt, care a candidat la președinție din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul 2 „pentru transilvanizarea României". Întrebat într-un interviu ce va face cu voturile în turul doi, dacă i le va da lui Iohannis, în contextul în care acesta este la rândul său minoritar, Szilagyi Zsolt a declarat că această ”sună interesant".

Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient", a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

C