ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament, că suspendarea șefului statului nu a fost și nu este o soluție, deoarece România are nevoie de stabilitate și de pace socială.

„Noi nu facem nimic împotriva președintelui. Suspendarea nu a fost și nu este o soluție. România are nevoie să fie liniștită, are nevoie de stabilitate, de pace socială. și noi puteam, după alegeri, de exemplu, când lumea era revoltată, pentru că tot ni se refuzau propuneri și ne întârziau și veneau mesaje neconforme de la președinte, și noi puteam să scoatem lumea în stradă. N-am vrut să facem asta, pentru că am crezut și cred în continuare că România are nevoie de stabilitate și să fie guvernată bine”, a spus Liviu Dragnea, citat de Radio Chișinău.

Întrebat de ce nu a fost prezent și premierul Sorin Grindeanu la discursul președintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a explicat că a avut o discuție și cu acesta și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și s-a stabilit că, fiind vorba despre un mesaj adresat Parlamentului, șeful Executivului nu are de ce să participe.

„Ieri (luni - n.r.) am avut o discuție în trei, domnul Tăriceanu, cu mine și cu prim-ministrul. Domnul Tăriceanu a atenționat, și a avut dreptate, am fost de acord amândoi cu dumnealui, că este o solicitare de a adresa un mesaj Parlamentului Românei. Aceasta a fost motivația pentru care împreună am convenit ca Guvernul să nu fie prezent, pentru că e vorba de un mesaj adresat Parlamentului. Aceasta este și explicația pentru care n-au fost invitate și alte instituții”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis a adresat, marți, un mesaj Parlamentului cu privire la modificările legislației penale inițiate de Executiv și starea justiției, după scandalul creat de OUG 13.