ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Început de an cu ghinion pentru Loteria Română. A pierdut un milion şi jumătate de euro după ce a renunţat la două extrageri 6 din 49, estimează un fost consilier al companiei.

Şi nu este singura problemă. A promis că suplimentează potul cel mare cu două milioane de lei la tragerea de Revelion, dar banii nu au fost puşi în joc. Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a intrat deja pe fir, anunţă digi24.ro.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Conducerea Loteriei susţine că nu a mai organizat două extrageri în urma unei decizii care ţine de politica de marketing şi vânzări a companiei.

„Pentru că a anulat cele două extrageri la începutul anului a pierdut în jur de 1,5 milioane de euro. Sunt curios cine îşi asumă această pierdere”, spune Sorin Constantinescu, fost consilier la Loteria Română.

O altă decizie controversată a actualei conduceri a companiei a fost luată la sfârşitul anului trecut. Pe 30 decembrie 2014, conducerea Loteriei a anunţat public că va suplimenta cu două milioane de lei fondul de câştig al categoriei I la tragerea specială de Revelion.

Potrivit site-ului Loteriei, reportul la categoria I din seara de Revelion a fost de doar 609.064 de lei, sumă în care nu se regăsesc banii suplimentari promişi. Nici în cea de-a doua extragere din aceeaşi seară, banii nu apar, ci doar reportul de 1.733.353 de lei.

„Este o eroare de management. Dânsul nu a comunicat direcţiilor de specialitate, şi mă refer la Direcţia de IT, care am înţeles că e condusă de cumnatul lui”, a explicat Liliana Mincă, fost director general al Loteriei Române.

În seara de Revelion nimeni nu a ghicit numerele norocoase, aşa că Loteria nu a ajuns în situaţia să dea marele premiu şi să explice unde sunt cele două milioane de lei.