ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția pentru Securitate Națională (NSA) a spionat peste 60 de milioane de apeluri în Spania, în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013, informează El Mundo. Cotidianul spaniol a publicat un document provenit de la Edward Snowden, conform căruia NSA a interceptat 60,5 milioane de apeluri telefonice în Spania, între 0 decembrie 2012 şi până la 8 ianuarie 2013, dintre care "peste 3,5 milioane de apeluri doar pe 11 decembrie".

Se pare că NSA nu a înregistrat conținutul apelurilor, ci numărul de de serie al telefoanelor, locul unde se aflau, numărul de telefon de pe cartelele SIM utilizate şi durata apelurilor".

Ambasadorul american James Costos urma să fie invitat să ofere explicaţii despre presupuse interceptări ale unor oficiali spanioli dezvăluite vineri de presă, în urma altor dezvăluiri despre activităţi ale spionajului american, care a vizat 35 de lideri din întreaga lume.