ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marşul pentru Basarabia, care va avea loc anul acesta pe 11 şi 12 octombrie, va reuni peste 1000 de susținători ai ideii Unirii, care vor pleca de la Chișinău la București.

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei organizează deplasarea participanților la Marşul pentru Basarabia la un preț simbolic, iar aceștia vor susține totodată naționala României la meciul cu Ungaria, de pe 11 octombrie.

Participanții vor avea ocazia timp de două zile să viziteze obiectivele din centrul istoric al Bucureștiului, să cunoască viața de zi și de noapte a capitalei și să susțină România la cel mai așteptat meci.

Ulterior, Tinerii Moldovei vor participa la cea de-a treia ediție a manifesării Marșul pentru Basarabia, care are ca scop transformarea ideii de unire cu Basarabia într-o prioritate și susținerea românilor din Republica Moldova.
"În contextul geopolitic actual, românii din Republica Moldova se simt amenințați de politica expansionistă a Federației Ruse, iar Marșul pentru Basarabia reprezintă un simbol al susținerii și puterii de a merge mai departe pe calea Unirii.

Cu această ocazie, invităm toți cetățenii care cred în ideea Unirii să petreacă două zile minunate alături de frații noștri de peste Prut la Marșul pentru Basarabia"

, precizează Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Fiecare cetăţean al Republicii Moldova care vrea să vină în Bucureşti pentru eveniment are la dispoziţie un pachet, care include transportul, cazarea, biletul la meciul România - Ungaria şi vizitarea oraşului cu 450 de lei. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul tinerii.md.